Montevizija: D moll i Ivana Popović u drugom krugu(video)

Uskoro ćemo saznati ko će Crnu Goru predstavljati na ovogodišnjoj 64. Pjesmi Evrovizije, u toku je Montevizija na kojoj će biti izabran predstavnik Crne Gore na Eurosongu.

U drugi krug su, prema najvećem broju glasova, prošli grupa D moll i Ivana Popović Martinović.

Večeras smo čuli pet izvođača koji se takmiče za titulu našeg predstavnika na Eurosongu: D moll sa pjesmom “Heaven”, Andrea Demirović sa numerom “Ja sam ti san”, Monika Knezović sa pjesmom “Nepogrješivo”, Ivana Popović Martinović je izvela numeru “Nevinost”, i Nina Petković pjesmu “Uzmi ili ostavi”.

Pobjednik Montevizije 2019. učestvovaće na Evroviziji koja će u maju biti održana u glavnom gradu Izraela, Tel Avivu.

Ovogodišnji sistem, u odnosu na prošlu godinu kada se samo glasalo putem sms-a, bitno je izmijenjen. Prvi krug glasanja se sastoji iz četiri segmenta. Bodove je davao stručni žiri sastavljen od crnogorskih muzičara, potom internacionalni žiri sastavljen od predstavnika koji su ranije učestvovali na Eurosongu, a takmičare su ocijenile i lokalne javne radio stanice. Pobjednika će izabrati gledaoci.

                                                                                  Foto: Cdm

U prvom krugu glasanja moguće je poslati dvadeset sms poruka sa jednog telefona.

Poslije sabiranja glasova, izdvojila su se ova dva učesnika Montevizije, a oni će nadmetati samo pristiglim sms porukama publike. Tada je predviđeno da se sa jednog telefona može poslati samo deset sms-ova.

Izvor: Cdm