Stigla treća sezona kultne serije True detective

Treća sezona nagrađivane drame “Pravi detektiv” (True Detective) počela je sa emitovanjem.

U novoj sezoni fokus je na novom slučaju. Oskarovac Maheršala Ali glumi Vejna Hejsa, penzionisanog detektiva koga već 35 godina proganja slučaj nestanka dvanaestogodišnjeg dječaka i njegove desetogodišnje sestre u gradu Vest Finger, u Arkanzasu, 1980. godine.

Dok se ostarjeli Hejs, koga pamćenje izdaje, prisjeća detalja svoje istrage sa producentom dokumentarca o pravim zločinima, gledaoci će saznati sve o slučaju i Hejsovoj prošlosti, prateći priče iz 1980. godine kada se zločin dogodio, i 1990. godine kada je šokantno otkriće probudilo interesovanje za slučaj.

Kroz njegova prisećanja, upoznajemo ključne likove: Rolanda Vesta (Stiven Dorf), Vejnovog partnera u vrijeme ubistva; Ameliju Rirdon (Karmen Edžogo), nastavnicu i spisateljicu; kao i ostale zvaničnike iz okruga, agente FBI-ja, članove porodice i osumnjičene.

Svaka od osam epizoda predstavlja novi djelić slagalice o onome što se dogodilo te kobne noći 1980. godinr i kako je taj jedan događaj uticao na živote mnogih ljudi tolike godine.

Kreator i scenarista je Nik Picolato, a izvršni producenti Vudi Harelson i Metju Mekonahi, zahvaljujući kojima je prva sezona stekla kultni status.

Izvor: Cdm