Lejdi Gaga: Zbog filma sam morala da se vratim u svoju tešku prošlost

Iako za svoje glumačke sposobnosti u filmu “Zvijeuzda je rođena” nije nagrađena Zlatnim globusom, Lejdi Gaga dobila je nagradu za najbolju glavnu glumicu na National Board of Review gala večeri u Njujorku. 

Gaga se pojavila u elegantnoj crnoj haljini, a svoje trinaestominutno izlaganje započela je ogromnom zahvalnicom za novoosvojeno priznanje.

“Ovo iskustvo ne posmatram kao snimanje filma,” započela je Gaga. “Postali smo dvoje ljudi koji nisu bili mi, živeli smo i disali njihovim plućima u ovom trenutku u vremenu. Ovo je bilo iskustvo koje nikada neću zaboraviti”.

Pjevačica je zatim dodala i jasno naznačila razliku između nje i uloge koju tumači u filmu navodeći da njen početak nije bio ni sličan početku devojke iz filma.

“Eli je sve ono što ja nisam bila kada sam krenula da utabavam put svoje karijere. Da bih je razumjela, morala sam da se vratim u neko dalje vrijeme u svojoj prošlosti, u svoju srednju školu gdje sam bila ugnjetavana. Osjećala sam se strašno i niko nije mogao da me čuje. Bila sam istraumirana ljudima koji su mi stalno govorili da nikada neću uspjeti i biti ono što sam sada postala”, objasnila je pop zvijezda.

Ulogom i pjevanjem u filmu Bredlija Kupera, Gaga se vratila na vrhove top lista i naslovne strane magazina nedavno je dobila i dvije nominacije za Zlatni Globus , ali je uprkos snažnoj podršci publike osvojila jedan, i to za najbolju originalnu pjesmu u filmu “Shallow”.

 

Izvor: