Moamer Kasumović: Mogu da biram gdje ću da glumim

Moamer Kasumović ovih dana skoro da i nema slobodnog vremena. U toku je snimanje novih epizoda serije „Lud, zbunjen normalan“, a uz to, ovaj glumac iz Bijelog Polja, aktivan je u pozorištu.

Šta je tebi draže, predstave ili film?

“Ja imam jednu krilaticu, pa kažem da mi je pozorište supruga, a film i televizija ljubavnice. Tako da malo varam ponekad pozorište sa ove dvije ljubavnice (smijeh)”.

Imaš dosta obaveza. Koliko uopšte imaš slobodnog vremena za sebe, svoje hobije i odmor?

“Pa, imam jer je naš posao takav. Radite jedan period stalno, zauzeti ste svakog dana, a onda imate mjesec dana pauze. U tom periodu imate vremena za sebe, ali i ako želite da kopate po bašti, ako ništa i odmorite mozak. Dakle, vremena uvijek ima. Radim više od 15 godina i naučio sam da organizujem slobodno vrijeme. Danas sam u prilici da biram projekte i čemu ću se više posvetiti, a čemu manje”.

Danas si prepoznatljiv u cijelom regionu. Koliko ti je pomogla uloga u seriji „Lud, zbunjen, normalan“?

“Jako puno. Ta uloga me je lansirala u javnu sferu ovog posla, da tako kažem, i pomogla mi. Srećom, to je bio jedan kvalitetan projekat koji je naišao na veliku pažnju publike i evo traje već 11 godina. Serije su mač sa dvije oštrice i mogu da unazade karijeru, ali sa „Lud, zbunjen, normalan“ desilo se nešto fantastično i naišla je na sjajne reakcije”.

Koliko si naučio od Mustafe Nadarevića i Senada Bašića?

“Glumac najbolje uči radom. Naravno, kao iskusnije kolege i partneri su mi bili sjajni i radili smo jako dobro. Akademija vas uči osnovne stvari, čitate, nadograđuje te se, učite kako da radite sa kolegom. Rad na setu ili predstavama je ono što je značajno. Tek tu pokazujete koliko imate utakmica u nogama, sportskim riječnikom rečeno”.

Imaš li neostvarenih želja kada su uloge u pitanju?

“Svi imamo neku želju. Kod mene ništa nije određeno, da kažem e sad hoću da igram Hamleta ili ne znam ni ja šta. Ja želim da mi reditelji postave izazov. Želim da odigram takvu ulogu u kojoj publika neće prepoznati da sam to ja, da to bude baš nešto sasvim drugačije”.

Miraj Grbić je tu opet u ulozi Čombeta. Kako je izgledala saradnja u novim epizodama?

“Miraj mi je kao brat i ja mu želim svu sreću. Bili smo svi sretni jer smo radili opet zajedno. On je divan glumac i čovjek, a ja mogu samo da mu poželim sreću u Holivudu. Koliko znam vratio se”.

Izvor: Cdm