Vučić zamolio Pompea da Priština ukine takse

U Njujorku je održan sastanak Majka Pompea, državnog sekretara SAD, i predsjednika Aleksandara Vučića, nakon kog je američki zvaničnik rekao da je to bio produktivan razgovor o dijalogu Srbije i Kosova, dok je presjednik Srbije naveo da je zamolio američku administraciju da pokuša još snažnije da utiče na kosovske Albance da ukinu takse.

Američki državni sekretar napisao je na zvaničnom Tviter nalogu da je razgovor s predsjednikom Srbije bio produktivan, da su razgovarali o dijalogu Srbije i Kosova i o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Normalizacija odnosa sa Kosovom ojačaće stabilnost i prosperitet za Srbiju, Zapadni Balkan i transatlantsku zajednicu, napisao je Pompeo.

"Dugo smo razgovarali o svemu, želio je da čuje šta Srbija misli prije svega o rješavanju kosovskog problema, čini mi se da sam na najkraći i na najjednostavniji način rekao stav Srbije.

Zamolio sam američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, još snažnije da utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse, koje su nam nametnute prije godinu dana, i po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku jer oni, kao i mi smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine", napisao je na Instagramu Vučić.

 

Izvor:AntenaM