Uhapšen osumnjičeni za ratne zločine na Kosovu

Osumnjičeni za ratne zločine na Kosovu T.P. uhapšen je danas na osnovu potjernice Specijalnog tužilaštva Kosova, saopštila je kosovska policija.

Uhapšeni T.P., srpske nacionalnosti, sumnjiči se da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, prenosi Radio Slobodna Evropa."Za vrijeme rata na Kosovu, oko marta 1999. godine, u opštini Istok, osumnjičeni je izvršio razna krivična djela, uključujući pljačku i uništavanje imovine civilnog stanovništva", navodi se u saopštenju policije.Nadležni su saopštili da je osumnjičeni u pritvoru, a policija nije objavila detalje o tome gdje je uhapšen.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo saopštila je da hapšenje "80-godišnjeg Tomislava Pantića potvrđuje namjeru Aljbina Kurtija (premijer Kosova) da Kosovo etnički očisti od Srba".U saopštenju se navodi da je Pantić proteklih godina živio u Srbiji i da je u prošlosti često neometano odlazio da obilazi svoje imanje na Kosovu."Pantić je praktično kidnapovan od kosovske policije i odveden u Prištinu", kaže se u saopštenju.

Izvor:MINA

Foto:Slobodna Evropa