Nastavlja se potraga za tijelom Danke Ilić

Policija i dalje traga za tijelom dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz Bora. Pretraživana je Lazareva pećina koja se nalazi kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž Zlotske rijeke.

Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnjeg djeteta određen je pritvor do 30 dana. Sumnja se da su brat i otac jednog od osumnjičenih pomogli da se sakrije tijelo. U međuvremenu, brat je preminuo u Policijskoj upravi Bor, dok je ocu određen pritvor. Policija je juče saopštila da su sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja pretražili pola trase od 7 kilometara Lazarevog kanjona, a pretraživali su i jamu iznad kanjona, koja je duboka 70 metara.

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema. Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cijela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno. Dvogodišnja Danka ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju. Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo i oni su sprovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Zaječaru. Njima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu. Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem.

Izvor:RTCG

Foto: Beta/AP