Četvoro mrtvih u sudaru autobusa iz Srbije i auta u Grčkoj

U teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Atina-Solun, u kojoj su učestvovali turistički autobus sa srpskim tablicama i dva automobila, poginule su četiri osobe, a najmanje 53 su povrijeđene.

Kako prenosi Portal Radio Televizije Srbije, trojica putnika iz automobila su poginula na mjestu nesreće, a četvrti, koji je bio teško povrijeđen, podlegao je povredama. Direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić kazao je da za sada nema informacija da je bilo ko iz niškog autobusa nastradao, ali da ima teže povrijeđenih."Ima nekolikobteže povrijeđenih, njih desetak sa prelomima je prevezeno u bolnicu u Solunu, dok je veći broj lakše povrijeđenih prebačen u Polikastro", naveo je Seničić.

Saobraćajna nesreća dogodila se juče poslije pet sati na magistralnom putu između Evzonija i Soluna kod mjesta Polikastro. Autobus na sprat turističke agencije “Ski & Sun travel“ iz Niša sa 78 putnika, sudario se sa automobilom u kojem su se vozile četiri osobe. Nakon sudara sa autobusom, automobil je naletio na drugo vozilo, ali žena i dijete koji su u njemu bili nijesu povrijeđeni. U nesreći su povrijeđene najmanje 53 osobe, među kojima i dvoje djece starosti šest i devet godina, prenose grčki mediji. Povrijeđeni su zadobili različite povrede. Na licu mjesta im je ukazana hitna medicinska pomoć, nakon čega su prebačeni u bolnice. Autobus je juče ujutro krenuo iz Beograda, a putnici su iz više gradova iz Vojvodine i centralne Srbije.

Izvor:RTCG