Prijetio da će skočiti sa kuće, počeo da puca po policiji

Prava drama odvijala se juče kasno poslijepodne i uveče na istoku Zagreba gdje je rastrojeni muškarac prijetio da će se ubiti, a zatim pucao prema policiji.

Kako saznaje N1 Zagreb sve je počelo nešto poslije 17 sati kada je muškarac zaprijetio da će počiniti samoubistvo skokom s krova kuće u ulici Podzmiš.

Na teren su nakon policije izašle i sve ostale nadležne službe, a obaviještena je i Gradska kancelarija za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i bezbjednost.

Ubrzo nakon vatrogasaca, kako saznaje N1 od očevidaca na mjesto drame stigli i policijski specijalci.

Pregovori s muškarcem nastavljeni su još satima, ali situacija se, saznaje N1, nije smirivala. U jednom trenutku počeo je čak da prijeti da će cijelu kuću dići u vazduh.

Zato se žurno zatvorio gas kako ne bi došlo do još veće tragedije u komšiluku.

„Čuli smo da je nakon toga počeo da prijeti i da će zapaliti sam sebe. Osjetio se čak i miris benzina, pa su vatrogasci raspršili pjenu po dvorištu”, pričaju očevici.

“Nikako se nije smirivao iako je policijski pregovarač pokušavao stupiti u kontakt s njim. Nijesmo čuli što su tačno govorili, ali već je bilo prošlo više od pet sati od kad je počeo prijetiti”, prisjećaju se sagovornici N1.

Nešto iza 21 sat ulicom je odjeknuo pucanj. Prema za sada dostupnim informacijama rastrojeni muškarac skočio je s kuće u vazdušni jastuk što su ga pripremili vatrogasci i zapucao prema policajcima.

U idućem trenutku uspio je da otrči prema obližnjoj šumi, a specijalci su dobili naredbu da krenu za njim.

Potjera je, kako saznaje N1, na kraju bila uspješna – počinilac je uhapšen.

Za detalje se N1 obratio i PU zagrebačkoj, a njihov odgovor će, kako su naveli, objaviti čim ga dobiju.

Izvor: RTCG