Vučić: Nećemo dozvoliti ekstremistima da ugrožavaju ustavni poredak

Srbija neće dozvoliti nasilnicima i ekstremistima da ugrožavaju ustavni poredak države, poručio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je sinoć, u vanrednom obraćanju, povodom protesta predstavnika desničarskih pokreta ispred zgrade Predsjedništva, rekao da su u pitanju ekstremne grupe koje su umislile da nasiljem nešto mogu da postignu.

"Riječ je o antisrpskim organizacijama, jer rade protiv Srbije i svog naroda", kazao je Vučić, prenijele su agencije.

Prema njegovim riječima, protestanti su podražni od najmanje četiri palametarne političke stranke, čiji predstavnici i predsjednici su bili na ovom skupu.

"Ne treba niko da se pravi naivan. Nijesu se našli oni slučajno i znali su šta rade, sve je bilo planirano", kazao je Vučić.

On je poručio građanima da ne brinu i da će država obezbijediti mir i stabilnost.Vučić se sastao sa čelnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i bezbjednosnih agencija, a sastanak je sazvan nakon prijetnji izrečenih na protestu protiv politike vlasti prema Kosovu i Metohiji.

"Situacija je pod kontrolom nadležnih državnih organa. Država će na nasilje reagovati brzo, efikasno, odgovorno", kazao je Vučić.

Izvor:mina