KFOR potvrdio pucnjavu u blizini patrole u Zubinom Potoku

Iz Misije NATO-a na Kosovu (KFOR), saopšteno je da su "čuli i vidjeli" pucnjavu u blizini njihove patrole u Zubinom Potoku, jednoj od četiri opštine nastanjene većinski srpskim stanovništvom.

Pucnjava se dogodila u nedjelju veče, a iz KFOR-a su kazali da nije bilo povrijeđenih niti materijalne štete. Dodali su da se radi na utvrđivanju činjenica, prenosi Slobodna Evropa.Kosovska policija ranije je demantovala natpise srpskih medija da je učestvovala u razmjeni vatre u Zubinom Potoku.

"Nije bilo napada na kosovsku policiju, niti je bilo razmjene vatre između kosovske policije ili bilo koje grupe, policija nije razmijenila vatru ni protiv koga", kaže se u saopštenju.

Srpski mediji javili su da se oko 19 sati i 45 minuta čula pucnjava u Zubinom Potoku, a da je do nje došlo nakon što je kosovska policija "htjela da ukloni jednu od barikada" u toj opštini na sjeveru Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjal Svečlja napisao je na Tviteru /Twitter/ nakon pisanja srpskih medija, da se "Vučićeve igre nastavljaju".

"Prvo su rekli da su u Zubinom Potoku bili sukobi koje je inicirala Policija Kosova. Kada su shvatili da su napali KFOR, htjeli su negirati sve napade. Barikade se moraju ukloniti. Srbija mora prestati organizovati ilegalne, kriminalne strukture koje imaju za cilj destabilizaciju Kosova", napisao je Svečija.

Izvor:mina