Nove lažne dojave o bombama u S. Makedoniji

Policija je saopštila da su bile lažne prijetnje o postavljenim bombama koje su danas upućene Narodnoj banci Sjeverne Makedonije (NBSM) i devet srednjih škola u Skoplju.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava javnost da su izvršene sve neophodne provjere u vezi sa današnjim prijavama škola u Skoplju i NBSM, kojima je na mejl adresu stigla poruka o postavljenim bombama i utvrđeno je da su prijave lažne", navodi se u saopštenju.

Na mejlove NBSM i devet srednjih škola u Skoplju prijepodne su stigli preteći mejlovi o postavljenim ekslozivnim napravama.

Policija je odmah po prijemu prijava, kako ističe, preduzela mjere za bezbjednu evakuaciju objekata, obavila detaljne provjere antiterorističkih timova u kojima je utvrđeno da se radi o lažnim prijavama.Mejlovi o postavljenoj bombi na elektronske adrese skopskih škola od 26. oktobra skoro svakodnevno stižu od 26. oktobra. Posljednjih dana prijeteće poruke dobijaju i neke skopske osnovne škole, kao i škole u gradovima u unutrašnjosti Sjeverne Makedonije.

Izvor: rtcg