Autobus srpske registracije prevrnuo se u Bugarskoj, 12 povrijeđenih, među njima osmoro djece

Osmoro djece i četvoro odraslih povrijeđeno je kada je autobus srpske registracije upao u jarak u Bugarskoj. Dijve osobe, od kojih je jedno dijete su teško povređene.

Prema prvim podacima, poginulih nema, a 12 osoba je povrijeđeno – osmoro djece i četvoro odraslih. Njih prevoze u bolnicu u Staroj Zagori, koja je najbliža mjestu nesreće.

Dvije osobe su zadobile teške povrede, od kojih je jedno dijete, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Bugarske. Među povrijeđenima je i vozač autobusa.

Jedan muškarac teško je povrijeđen i njemu će biti amputirana noga, rekao je za BT prof. Jovčo Jovčev, direktor bolnice u Staroj Zagori u koju su prevezeni povrijeđeni.

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović potvrdio je za N1 da je 46 osoba primljeno na dijagnostički pregled u u Univerzitetsku bolnicu u Staroj Zagori, nakon teške saobraćajne nesreće.

„Informacija da li su teže ili lakše povrijeđeni nije relevantna, dok ne prođu dijagnostičke preglede. Najbitnije je da nema preminulih, i da sve službe Bugarske maksimalno sarađuju“, istakao je Jović.

Izvor: Rtcg