"NATO nema nikakvu ulogu u BiH"

Bosna i Hercegovina (BiH) ni od koga nije tražila da se prave bilo kakvi posebni uslovi i mjere za nju, pa tako ni od NATO-a, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i istakao da NATO nema nikakvu ulogu u BiH i da nije čuvar njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Dodik je, reagujući na prepisku ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, ocijenio da je očigledno riječ o još jednoj zloupotrebi.

On je istakao da Turković nema nikakva ovlašćenja u oblasti odbrane, ni na spoljnom, ni na unutrašnjem planu, kao i da je jedino nadležno mjesto za komunikaciju sa NATO i drugim zemljama po vojnim pitanjima Predsjedništvo BiH, koje je ovaj put zaobiđeno.

"To je ujdurma muslimanske strane, koja pokušava da osigura da ona na jedini način predstavlja BiH, što, naravno, nije tačno", kazao je Dodik.

Dodik je ocijenio da bi to i sam Stoltenberg trebalo da zna.

"A, ako ne zna, onda je nemušto uvučen u prepisku oko toga", rekao je Dodik i istakao da BiH ni od koga nije tražila da se prave bilo kakvi posebni uslovi i mjere za nju, pa tako ni od NATO.

Izvor: rtcg