Suđenje Dijani Hrkalović počinje 2. marta

Viši sud u Beogradu zakazao je za 2. mart početak suđenja bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijani Hrkalović i još dvojici optuženih.

Pravni zastupnika bivše državne sekretarke, advokat Sead Spahović rekao je danas agenciji Beta da je odbrana juče dobila obavještenje Posebnog odjeljenja Višeg suda da je početak suđenja Hrkalović zakazan za 2. mart.

On je napomenuo da je sud bio dužan da održi suđenje njegovoj klijentkinji i da se time što nije krše njena prava.

Hrkalović je u pritvoru a Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe njenih advokata na rješenje kojim joj je Specijalni sud 24. decembra ponovo odredio pritvor.

Žalbe su odbijene zbog mogućeg skrivanja, odnosno bjekstva okrivljene, kao i uticaja na suokrivljenog Milorada Šušnjića, rečeno je prethodno agenciji Beta u tom sudu.

Hrkalović je 24. decembra vraćena u pritvor poslije usvajanja žalbe Tužlaštva za organizovani kriminal.

To tužilaštvo optužnim predlogom tereti Hrkalović za dva krivična djela trgovina uticajem, u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu i nezakonitog prisluškivanja Darka Eleza.

Tužilaštvo je zatražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

U istom predmetu terete se i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik novosadske poilicije Milorad Šušnjić za zloupotreba službenog položaja.

Za Milenkovića je zatraženo godinu dana zatvora, a za Šušnjića dvije godine zatvora.

Hrkalović, koja je nešto manje od dva mjeseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. oktobra, negirala je krivicu.

Izvor:rtcg