"Moja ponuda je projekat samostalna RS u dejtonskoj BiH"

Srpski član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je njegova ponuda - projekat samostalna Republika Srpska u Dejtonskoj BiH.

Dodik je ponovio da će Republika Srpska povući svoju saglasnost na formiranje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO), Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS).

"Mi na taj način ne podrivamo teritorijalni integritet BiH. To je jedini način da RS sačuva svoj integritet", kazao je Dodik na konferenicji za novinare poslije sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

On je rekao da je za ove poteze dobio podršku Izvršnog komiteta svoje stranke, pozivajući i opozicione stranke da podrže ovu inicijativu.

Prema njegovim riječima, na taj način RS se brani od "nasilja" visokih predstavnika i Ustavnog suda BiH, koji su godinama donosili odluke protiv Republike Srpske.

Dodik je istakao da SNSD ne prizna novog Visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita i da neće prihvatiti nijednu odluku koju on donese.

Izvor:rtcg