Hrvatska poziva na deeskalaciju u reigonu

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao na zdrav razum i deeskalaciju situacije na sjeveru Kosova.On je to rekao odgovarajući na pitanje kako komentariše razvoj tenzija na Kosovu i Crnoj Gori, i ''ultimatum predsjednika Srbije Aleksandra Vučića NATO-u'', prenijela je Hina.

Plenković je novinarima poslije sjednice Predsjedništva, Nacionalnog savjeta i saborskog Kluba HDZ-a rekao da po tom pitanju Hrvatska uvijek šalje poruke u cilju ''smirivanja tenzija i nedoprinošenju rasta napetosti''.

Hrvatski premijer je istakao da je Hrvatska sigurna zemlja i poručio kako "osluškujemo i imamo otvorene oči" na sve što se zbiva u susjedstvu.

"Hrvatska je, kao što je i bila naša poruka prije godinu i tri mjeseca, sigurna zemlja. To je ono što je najvažnije i to se u konačnici u najvećoj mogućoj meri reflektuje i na naš međunarodni položaj", rekao je Plenković novinarima upitan za komentar izvještaja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) u kojem se navode ''opasnosti od jačanja velikosrpskog ekstremizma, jačanja radikalizma i sve češćih hakerskih napada''.

Izvor: Rtcg