"Počašćena što me pominju kao favorita za šeficu NATO"

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je počašćena time što je mediji spominju kao favoritkinju za funkciju generalne sekretarke NATO i dodala da je o eventualnoj kandidaturi prerano govoriti, piše danas Jutranji list.

"Priznajem, nijesam iznenađena, ali sam uistinu počašćena time što me se spominje u tako uglednom društvu za tu izuzetno važnu dužnost", rekla je Grabar Kitarović za zagrebački dnevnik povodom medijskih spekulacija prema kojima je favoritkinja za nasljednicu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga.

Ona je ocijenila da je to i "svojevrsno priznanje i dodatna međunarodna potvrda za Hrvatsku"."Reći bilo šta više od toga u ovom trenutku bilo bi uistinu preuranjeno i krajnje neprofesionalno", zaključila je bivša hrvatska predsjednica.

Ona se zagrebačkom dnevniku javila iz Tokija, gdje je prisustvovala sednici Međunarodnog olimpijskog odbora u čije je članstvo izabrana sredinom prošle godine kao četvrta osoba iz Hrvatske i prva žena.Mediji navode da je upravo to što je žena jedan od argumenata za njenu "nominaciju", ali i iskustvo u radu u NATO gdje je bila pomoćnica generalnog sekretara za javnu diplomatiju od 2011. do 2014.

Izvor: rtcg