Pritvor do 30 dana za Belivuka i pripadnike njegove grupe

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Veljku Belivuku (36) i pripadnicima njegove grupe, koji se sumnjiče za niz teških krivičnih djela.

Pritvor im je određen iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uticati na svjedoke i sakriti ili uništiti dokaze, ponoviti krivična djela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprijećene kazne za krivična djela za koja se terete, saopštio je sud.

Odluku o pritvoru donio je sudija za prethodni postupak, a na nju osumnjičeni i njihovi advokati imaju pravo da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom vijeću suda u roku od tri dana.

Belivuk i drugih 19 uhapšenih u četvrtak, noćas su saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal koje će sprovoditi istragu protiv njih zbog niza teških krivičnih djela za koja se terete.

Prema pisanju nekih medija, Belivuk i ostali mahom su se branili ćutanjem, uz negiranje krivičnih djela.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo i otmica.

Pored Belivuka pritvor je određen i Marku Miljkoviću, D.T, N.J, V.D, V.G, S.S, B.K, M.B, M.B, A.V, N.L, N.S, M.T, F.I, N.F, Ž.K, S.L, N.B i V.G.

Među uhapšenima je i Belivukova supruga, koja je navodno u drugom stanju.

 

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 30-ak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih djela, saopštio je MUP.