"Hvala glumici na hrabrosti da prijavi nasilnika"

Potpredsjednica Vlade Srbije i predsjednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost u toj državi, Zorana Mihajlović poručila je da vijest o tome da su mlade djevojke bile silovane i seksualno uznemiravane u poznatoj školi glume ne smije da ostavi ravnodušnim nikoga i zahvalila se glumici Mileni Radulović i drugim djevojkama koje su smogle snage da progovore o seksualnom nasilju.

Mihajlović je reagujući na vijest o privođenju A. M., vlasnika poznate škole glume, koju su prenijeli pojedini mediji, rekla da te strašne pojave treba da sve navedu da se zapitaju u kakvom društvu žive i šta može da se uradi da ono bude bolje mjesto.

"Ispovijest mlade glumice Milene Radulović pokazuje nam koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primijetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo", izjavila je Zorana Mihajlović.

Ona je istakla da su tužilaštvo i druge nadležne institucije tu da odrade svoj dio posla, te da joj je drago da je proces već pokrenut.

"Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedjela ne odgovara. Vjerujem da će primjer ovih djevojaka biti podstrek i drugim ženama sa, nažalost sličnim iskustvom, da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni. A da mi kao roditelji, odrasli, zreli ljudi pomognemo da naša djeca žive u bezbjednijoj i sigurnijoj sredini", rekla je Mihajlovićeva.

Mediji u Srbiji su prenijeli vijest da je A. M. priveden.

Pripadnici MUP-a u Beogradu uhapsili su M.A. (1952) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Sumnja se da je on u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije za vreme izvršenja krivičnog djela bile maloljetne.

Osumnjičenom M.A. je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Izvor i foto:rtcg