Novi zemljotres pogodio Hrvatsku

Novi jak zemljotres potresao je večeras oko 18 časova centralnu Hrvatsku. U novom potresu oštećeno je nekoliko objekata, na teren su odmah upućene ekipe koje pregledaju područje, a za sada nema podataka o stradalima.

Prema prvim podacima EMSC, jačina potresa je 5.3 po Rihteru, a epicenar potresa ponovo je u Sisačko-moslovačkoj županiji, 43 kilometra jugoistočno od Zagreba.

Seizmološka služba Hrvatske je saopštila da je jačina zemljotresa bila 5.0 po Rihteru, a epicentar je bio kod Petrinje...

Potres je zatresao Zagreb, ali i druga mjesta u centralnoj Hrvatskoj.

Ovo je jedan od najjačih potresa koji je pogodio područje Banije od razornog potresa koji je 29. decembra pogodio centralnu Hrvatsku s epicentrom kod Petrinje. Jačina tog potresa bila je 6.2 po Rihteru. U tom potresu poginulo je sedam osoba, oštećeni su brojni objekti u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, ali i u Zaprešiću kod Zagreba, a mnogi su ostali bez domova. Tlo ne prestaje da podrhtava što stvara dodatnu neizvjesnost i teškoće.

Oštećeno nekoliko objekata

"U novom potresu oštećeno je nekoliko objekata, na teren su odmah upućene ekipe koje pregledavaju područje, a zasad nema podataka o stradalima", saznaju hrvatski mediji od portrola Stožera za otklanjanje posljedica potresa Mladena Pavića.

"Zasad su stigle tri prijave štete na objektima koji su već bili načeti, a zabilježena je šteta i na policijskoj stanici u Petrinji", rekao je Pavić Hini.

Statičar na terenu u Petrinji Mario Todorić za RTL je kazao da će nakon večerašnjeg snažnog udara biti vjerojatno dodatnih oštećenja.

"Ponovo je bio snažan udar, što će vjerojatno na već oštećenim objektima izazvati dodatna oštećenja", rekao je.

Izvor I foto: rtcg