Er Srbija povećala broj letova ka Crnoj Gori

Er Srbija povećala je kapacitete za putovanja između Srbije i Crne Gore, uvođenjem dodatnih letova i povećavanjem kapaciteta kroz promjenu tipa aviona.

Zbog aktulene situacije nastale usljed obustave saobraćaj Montenegro erlajnsa, Er Srbija preduzela je "konkretne" mjere da bi se odgovorilo pojačanoj potražnji u putničkom avio-saobraćaju između Srbije i Crne Gore.

"Imajući u vidu nove okolnosti nastale usljed obustave saobraćaja Montenegro erlajnsa, Er Srbija je u najkraćem roku povećala svoje kapacitete za putovanja između dvije zemlje, uvođenjem dodatnih letova i povećavanjem kapaciteta kroz promjenu tipa aviona. Da bi svi putnici koji to žele mogli da budu prevezeni u predstojećem prazničnom periodu, Er Srbija je do sada za naredne dane uvela četiri potpuno nova dodatna leta, dok je na sedam postojećih letova tip aviona promjenjen sa planiranih turbo-elisnih aviona ATR na mlazne avione tipa erbas A319 i A320, koji imaju dvostruko veći broj sjedišta", navela je avio-kompanija.

Pored prilagođavanja saobraćaja, Er Srbija je na aerodromima u Podgorici i Tivtu, kao i na aerodromu u Beogradu angažovala dodatne resurse, da bi uslužila sve putnike u novim okolnostima.

Srpska nacionalna avio-kompanija navodi da će i u narednim danima nastaviti da prati razvoj situacije i dodatno prilagođava saobraćaj promjenama u potražnji.

Izvor: Rtcg