Dogovoren nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je na sastanku sa specijalnom izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom izrazio punu posvećenost Beograda nastavku dijaloga sa Prištinom ali i da je insistirao na punoj primjeni Briselskog sporazuma iz 2013. godine i formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Obraćajući se novinarima poslije sastanka, Vučić je najavio da će delegacije iz Beograda ići u Brisel na nastavak dijaloga "i na tehničkom i na najvišem nivou"."Imali smo dobar, racionalan i ozbiljan sastanak o budućnosti dijaloga. Analizirali smo postignuto i dogovorili nastavak dijaloga.

Izrazili smo i mislim, zajedničku ocjenu koja je dobra i zadovoljavajuća o ekonomskim kretanjima koja postoje i koja tek treba da budu podstaknuta između Beograda i Prištine, prvenstveno u smislu slobode protoka ljudi, robe, kapitala", kazao je Vučić.

Naveo je da je u razgovoru sa Lajčakom insistirao na punoj implementaciji Briselskog sporazuma iz 2013. godine, odnosno na formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Izvor: rtcg