Privedene 23 osobe, povrijeđena 43 policajca

Tokom protesta ispred Skupštine Srbije privedene su 23 osobe, povrijeđena su najmanje 43 policajca, kao i 17 demonstranata, rekao je direktor policije Vladimir Rebić, ocjenjujući da je policija reagovala krajnje uzdržano.

Rebić je za RTS rekao da je sinoć na protestima bilo oko 200 policijskih službenika i da je taj broj varirao, jer u prvom trenutku policija nije očekivala takav razvoj događaja.Kako je rekao, 23 osobe se nalaze na policijskom zadržavanju i biće privedeni nadležnom sudiji za prekršaje ili tužiocu.Direktor policije je rekao da su organizatori upada u parlament Damjan Knežević i poslanik Srđan Nogo.

Upitan ko je organizator protesta, Rebić je rekao da će to tek biti utvrđeno. On je ocijenio da je policija snagu upotrijebila krajnje uzdržano, da je suzavac bačen tek oko 23 sata kada su demonstranti ponovo pokušali da uđu u parlament.Prema njegovim riječima, na kraju se i konjica morala da se uključi jer demonstranti nijesu odustajali od skupa.

"Nadam se da ćemo danas uz analizu svih kamera uspjeti da identifikujemo značajno veći broj huligana koji su bili nasilni na beogradskim ulicama i da ćemo ih procesuirati", rekao je Rebić.Rebić je rekao da su 43 policajca zatražila pomoć zbog povreda, ali da sigurno ima još veći broj policajaca koji su lakše povrijeđeni i nije im pružena pomoć.Povrijeđeno je 17 demonstranta, prenosi Tanjug.

Rebić je rekao da su demonstranti, koje je nazvao huliganima, kamenicama, kockama, flašama pokušali da ugroze život policajaca i uđu u parlament, što je neprimjereno, a da su policajci uspjeli da ih spriječe u toj namjeri. Upitan da li je ovo bio pokušaj obaranja vlasti, Rebić je rekao da će to tužilaštvo da utvrdi.

Rebić je rekao i da je tokom protesta uništeno dosta opreme policije, da je zapaljeno pet policijskih vozila, povrijeđena su tri konja, a uništena su i dvoja KD vrata na parlamentu.

On je istakao da su svi građani bezbjedni i da ljudi u Srbiji nemaju razloga da se plaše."Ovo je šačica huligana, pokazali smo da možemo da ih spriječimo i neka računaju da ono što su sinoć naumili da urade im neće poći za rukom. Očekujem da će svi brzo i efikasno biti procesuirani", rekao je Rebić. 

 

Izvor: Mina