U Srbiji izliječeno više od 400 zaraženih

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović izjavio je da je nešto više od 400 osoba u Srbiji koje su oboljele od korona virusa, potpuno izliječeno u smislu da više nemaju kliničke simptome i da su na dva uzastopna testa imali negativan nalaz. U posljednja 24 sata u Srbiji se dogodilo šest novih smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom.

On je na redovnoj konferenciji za novinare o epidemiji korona virusa rekao i da je nešto više od 800 osoba potpuno klinički izliječeno, ali da se oni po definiciji ne mogu smatrati izliječenim jer i dalje imaju pozitivan nalaz na testu.

Dodao je da u zatvorima u Srbiji nije registrovan niti jedan slučaj oboljevanja od korona virusa.

Zamjenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su 44 korisnika i 25 zaposlenih u domovima za stare širom Srbije inficirani korona virusom.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su Pančevo i Kovin nova žarišta, ona je rekla da je u pančevačkoj Opštoj bolnici, koja radi kao kovid bolnica, smješteno 150 pacijenata od kojih većina nije iz Pančeva već je to najbliža ustanova koja može da im pruži odgovarajuću njegu, dok je za Kovin navela da su tamo inficirana dva laboratorijska radnika koja imaju blagu kliničku sliku.

Navela je da je u privremenim bolnicama trenutno nešto manje od 1.000 osoba sa blagim ili bez bilo kakvih simptoma.

"Oni čekaju prvi ili drugi test, to je populacija koja je na korak od kuće", navela je Darija Kisić Tepavčević.

Izvor:beta