Tri korisna savjeta za bolju organizaciju životnog prostora

Doživljavate li svoj dom, kao sopstvenu oazu mira? S obzirom na to da životni prostor direktno utiče na vašu energiju, ponekad je dobro da rekonstruišete, osvježite i oslobodite prostor u kome živite od suvišnih stvari.

Uređen prostor pozitivno utiče na vašu psihu, zato s vremena na vrijeme raščistite sopstvenu životnu sredinu, kako biste pustili pozitivnu energiju u svoj životni prostor.

Ključ uređenog životnog prostora je dobra organizacija. Dobra organizacija životnog prostora smanjiće nivo stresa kome ste izloženi svakodnevno, a možete je postići uz ovih nekoliko savjeta:

Koristite tanke ofingere

Na ovaj način uštedjećete mnogo prostora u vašem garderoberu. Vješalice koristite samo za jakne, kapute i pantalone, koje zauzimaju najviše prostora u vašem garderoberu. Sve ostalo složite uredno na police i uvijek ćete znati gdje vam šta stoji.

Organizovano koristite svoje police

Neka svaka polica u vašem stanu ima odgovarajuću namjenu, koju ste odabrali tako što ste razmislili kako će vam najbolje uštedjeti prostor. Neka sve bude uredno složeno, ekonomično, ali i estetski prilagođeno vašem ukusu.

Reciklirajte

Ako ste skloni da skupljate stare magazine i novine, samo zauzimate prostor u svom domu. Reciklirajte sve što je pročitano i zastarjelo. Bilo da je riječ o katalozima ili starim časopisima, odvojite gomilu za recikliranje na svakih 10 dana i vidjećete da ćete znatno uštedjeti slobodan prostor.

Uređen i na ovaj način organizovan prostor u mnogome će uticati na vaš mir i staloženost. Osjećaćete se mnogo prijatnije u svom domu, a što je najvažnije, uvijek ćete znati gdje vam se šta nalazi.

Izvor:CdM