Karirane pantalone su ponovo na sceni

Ako ste kojim slučajem bili tinejdžer tokom devedesetih godina, onda svakako znate koliko karirani dezen ima uticaja na modnu industriju.

Karirani dezen je materijal koji sa sobom nosi tradiciju, istoriju i značenje, a danas se interpretira kao modni hit bez kog se ne može. Jedan predmet sa uzorkom karea dovoljan je za totalnu transformaciju bilo kog outfita, bez obzira na to da li se radi o svečanom, formalnom, ležernom ili sasvim opuštenom izgledu.

Karirane košulje obilježile su devedesete i bile su neizbježni detalj omladine koja je uz pomoć njih izražavala svoje pripadanje određenom pokretu pobune i bunta, a pre par godina smo imali priliku da vidimo njihovu renesansu kada su ih mnoge modne blogerke ponijele kao aksesoar vezan oko struka ispod kožne jakne.

Kare je definitivno dezen koji se vraća na scenu i ne planira nigdje da ode, što nam dokazuju sve popularnije pantalone sa ovim stilom.

Kao direktna asocijacija na jesen, karirani dezen sa sobom donosi dašak magije koji nam je svima potreban, čim sunce zađe za oblake i temperature padnu.

Karirane pantalone su nešto što pored blejzera i standardnih suknjica sačinjava novu eru modne revolucije, a možete ih kombinovati sa praktično svim odjevnim komadima koje posjedujete.

Izvor:CdM