Pet najboljih prirodnih ulja za skidanje šminke

Ne volite kupovnu kozmetiku i pobornik ste što prirodnijih preparata? Onda treba da znate da su ova ulja bolja od svakog tonika za skidanje šminke…

Arganovo ulje

Po mišljenju naučnika, blagotvorno utiče na kožu žena nakon menopauze. Njegova svakodnevna upotreba za samo 60 dana povećava elastičnost kože. Ovo ulje poboljšava sposobnost kože da zadrži vlagu i čini je mekom.

Bademovo ulje

Zahvaljujući vitaminima E i K, pomaže koži da se brzo regeneriše i postane elastična. Predstavlja prirodnu zaštitu od ultraljubičastog zračenja, jer ima zaštitni faktor 4,6. Ne samo da uklanja šminku, već i odlično ishranjuje i hidrira kožu. Preporučujemo da ga u jednakim razmjerama pomiješate s mlijekom jer ova kombinacija magično djeluje na kožu.

Ulje od sjemenki grožđa

Jedno je od najtraženijih u kozmetičkoj industriji: koristi se kao baza za kreme, losione i maske. Sadrži mnogo vitamina i masnih kisjelina: palmitinsku kisjelinu koja pomaže u stvaranju kolagena i elastina, stearinsku kisjelinu koja štiti od sunca i linolnu kisjelinu – moćan antioksidant.

Susamovo ulje

Odlično sredstvo za hidratizaciju jer pomaže koži da zadrži vlagu. Sadrži tri moćna antioksidanta koji štite kožu od uticaja sunca i usporavaju starenje, a sve to zahvaljujući velikoj količini masnih kisjelina: palmitoleinska, stearinska, palmitinska, oleinska, arahidonska, miristinska.

Maslinovo ulje

Odlično je za skidanje šminke. Savjetujemo da ga pomiješate sa uljem čajnog drveta, čime ćete ne samo ukloniti kozmetiku, već i temeljno očistiti kožu i ublažiti upale. U kafenu kašičicu maslinovog ulja dodajte 3-4 kapi čajnog ulja i nanesite ga na lice.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje koristi se na isti način kao maslinovo. Veoma je meko i nježno, tako da odgovara svim tipovima kože. Poslije takve procedure, vaše lice će izgledati svježe i odmorno.

Kako skinuti šminku uljem

Veoma jednostavno – nanesite ulje na cijelo lice i izmasirajte kožu, uključujući i oči. Nakon minut, možete obrisati lice tupferom ili salvetom. Ponovite to nekoliko puta, da uklonite svu šminku. Nakon skidanja šminke, temeljno se umijte toplom vodom.

Izvor:CdM