Pliš osvaja modnu scenu

Raskošni pliš pretenduje da postane vodeći trend ove jeseni. Sve više poznatih dama odlučuje se za haljine, suknje i ostale komade od ovog fantastičnog materijala, koji ostavlja poseban utisak sofisticiranosti.

Boje koje dominiraju su crna i teget, a one smjelije dame su se odvažile i obukle komade u jarkim bojama.

Najpopularniji komad od ovog raskošnog materijala su svakako čizme, a on može odlično izgledati i kada se prenese na cijeli autfit.

Mnogi dizajneri poručuju da je pliš obavezan za ovu sezonu. Bez obzira da li će to biti neki svakodnevni komad u vidu pantalona, sakoa, košulje ili obuće, morate imati nešto od pliša.

Ovaj materijal je sada doživio bezbroj mejkovera na modnim pistama, a kasnije i na ulicama svjetskih metropola, tako da ne postoji razlog da ga nosite isključivo tokom jeseni i zime.

HaljinaPlišana maksi haljina se može nositi i u dnevnim varijantama i izgledati fantastično. Kako bi bila još efektnija, možete obući kežual bluzu sa prevelikim, dugačkim rukavima, koja će ovoj kombinaciji dati dozu nonšalantnosti.

Plišana haljina na preklop je sama po sebi veoma atraktivan komad. Kada se iskombinuje sa parom crnih čizama, postiže se odjevna kombinacija koja se može nositi u dnevnim i večernjim prilikama.

Čizme od pliša

Pored odjevnih komada, čizme od pliša su još jedan sjajan i veoma jednostavan način kako možete da ponesete ovaj trend tokom jesenjeg perioda, i da izbjegnete osjećaj neprimjerenog odijevanja u skladu sa sezonom.

Suknje

Pliš suknja je u modi već duži period, a čini se da će ostati aktuelna još dugo vremena. Razlog za njihovu aktuelnost je u tome što su podjednako primjenjive i u svakodnevnom oblačenju, kao i u nekim svečanim prilikama. Ove sezone one su u znaku udobnosti i slobode, ali upotpunjene detaljima na modni način daće vam savršen izgled. Ove suknje su primjenjive u širem spektru odjevnih kombinacija.

Izvor:CdM