“Inspiraciju pronalazim u sebi, ali prvenstveno u svojoj djeci”

Na nedavno održanoj crnogorskoj nedjelji mode, “Plantaže Fashion week Montenegro XXII”, prve večeri prestižne manifestacije, osim u autorskim kolekcijama Milene Đurđić, Edite Nimanbegu i Bate Spasojevića, kao i u predivnim modelima kolekcije UGG suported by Fashion & Friends, publika je imala priliku da uživa i u novoj kolekciji domaće kreatorke Maje Velemirov-Tošković.

Naša kreatorka je u razgovoru za DN napravila osvrt na novu kolekciju, ali i podijelila utiske sa revije, kao i reakcije javnosti.

“Kao što znate, ovo je moja četvrta revija po redu, i do sada svakako i najuspješnija. Odmah nakon revije sam dobila bezbroj pozitivnih kritika, ali ja kažem, uvijek mogu više i bolje” kaže prilično samokritična Tošković.

Koliko smo mogli primijetiti, njenu novu kolekciju krasili su modeli kreirani kao spoj čipke i grubljih materijala, pretežno u spektru boja koji se kretao od plave, preko tamnoljubičaste do crne. Dominirale su glamurozne haljine i kombinezoni, koji se mogu okarakteristati kao izazovni, ali, kako kaže kreatorka, “ne i vulgarni”.

“Kolekcija nosi naziv ‘Maja’ uostalom, kao i moje prethodne kolekcije. Inspirisana je mojim trenutnim osjećanjima i okolnostima oko mene. Vidite, inspiraciju uvijek pronalazim u sebi, stvarima koje me okružuju, trenutnoj situaciji, ali prvenstveno u svojoj djeci koja su mi najveća inspiracija i bezuslovna podrška. Inače, kreiram za ženu koja je zdravog, kulturnog vaspitanja, seksi, ali ne i vulgarna i koja kroz život ide uzdignute glave”, otkriva kreatorka, dodajući da joj je što se tiče materijala, čipka najmilija.

“Prilikom izrade ove kolekcije od materijala sam kao i uvijek koristila čipku. Međutim, ovog puta sam ubacila i nešto drugačije materijale, poput kože i brokata, te su stoga boje uglavnom crne i po neki plavi komad”, rekla je ona, pojasnivši da, kada su u pitanju revije van granica Crne Gore, nikada ne pravi planove.

“Ama baš nikada ne planiram, ali uvijek znam koji mi je cilj”, zaključuje Velemirov-Tošković.

Izvor: CdM