Ova namirnica reguliše nivo šećera u krvi

Broj slučajeva oboljelih od dijabetest tipa dva je rapidno u porastu, i dok je riječ o ozbiljnoj bolesti koja zahtijeva odgovarajuću terapiju i konsultacije sa ljekarom, moguće je regulisati simptome i smanjiti nivo šećera u krvi ishranom.

Ovaj zdravstveni problem je sve učestaliji, a jedan od glavnih uzroka su loše životne navike i vođenje neurednog života. Zato je ključno za prevenciju biti fizički aktivan, uzimati medicinsku terapiju i voditi računa o kilaži, piše Dejli star.

Takođe, konzumiranjem zdrave hrane možete regulisati vaš nivo šećera u krvi, ali i ublažiti simptome bolesti.

Pa koju hranu treba da jedete kako biste preventivno djelovali protiv dijabetesa tipa dva?

Jedna studija je dokazala da crveni i bijeli luk vam mogu pomoći da regulišete nivo krvne glukoz.

Eksperti iz oblasti zdravlja su govorili o ovom povrću u knjizi “Jedi bolje, živi duže – Razumite šta je vašem tijelu potrebno da bi ostalo zdravo”.

Nutricionista Džulijet Kelov i dr Sara Brever otkrile su da konzumiranjem 100 gr crnog luka možete da smanjite šanse da obolite od dijabetesa tipa 2.

Crveni luk je odličan izvor kvercentina, koji je važan za zdravlje srca i snažno se bori protiv raka.

U jednoj studiji pacijenti sa dijabetesom su svakodnevno konzumirali 100 gr crvenog luka po porciji, a rezultati su pokazali da se značajno regulisao nivo šećera u krvi.

Stručnjaci su primijetili da bijeli luk takođe može da preventivno djeluje protiv ove vrste bolesti.

Bijeli i crni luk mogu da pomognu u snižavanju nivoa šećera u krvi, čineći ih značajnim za ljude koji imaju insulinske krize ili dijabetes.

Izvor:CdM