Zbog ovih LOŠIH NAVIKA stalno se osjećate UMORNO

Čak i uz osam sati rada svaki dan, vi biste se, vjerovale ili ne, mogle osjećati svježe i odmorno te imati vremena za razne aktivnosti u kojima želite učestvovati.

Ako iz dana u dan osjećate hronični umor, vrlo je vjerovatno da vam baš ove štetne navike uzrokuju taj osjećaj nemoći.

  1. Nezdrav i nedovoljan san

Osim što biste zbilja trebale pripaziti da svaku noć spavate osam sati, važno je i kako spavate. Kvalitetan san isključuje sve tehnološke sprave, svijetlo i grickalice prije spavanja ili pored kreveta. Jedino što neće narušiti vaš san je čaša obične vode na noćnom ormariću.

  1. Nedovoljan unos tečnosti

Čak i minimalna dehidratacija može dovesti do pada energije. Obavezno pratite unos tečnosti i nikako nemojte zamijeniti vodu sokovima bilo kakve vrste.

  1. Nezdrava ishrana

Vašem je tijelu potrebno dobro gorivo kako bi ispravno radilo. Hranite se sa što više svježeg voća i povrća, namirnicama bogatim proteinima i pripazite na unos ugljenihhidrata.

  1. Prevelik unos šećera

Ova se navika nadovezuje na prethodnu. Svakako biste trebale što je više moguće izbjegavati rafinisani šećer i sve nezdrave grickalice i čokoladice zamijeniti orašastim plodovima i povrćem.

  1. Stres

Jedan od glavnih krivaca za bolesti i nedovoljnu količinu energije upravo je stres. Pokušajte se boriti protiv stresa na sve moguće načine i opustiti se uz meditaciju, toplu kupku ili bilo što drugo što vam odgovara.

Izvor:Kolektiv.me