Da vam dom prijatno miriše, a da ne kupujete osvježivače prostora

Čim uđete u neki prostor osjetićete njegov miris. Ponekad je on suptilan i prijatan, i može probuditi lijepa sjećanja. Ako je situacija obrnuta, mogli bi vam pomoći savjeti u nastavku.

  1. AROMA LAMPA IZ KUĆNE RADINOSTI

Na laganu vatru stavite lončić u koji ste prethodno ulili vodu. Zatim dodajte kriške limuna ili narandže i svježu metvicu ili lavandu, latice cvijeća, zavisno od godišnjeg doba i ukusa. Prostorom će se širiti svježi miris, prirodniji od onoga koji pružaju aroma lampe.

  1. ČISTITE ODVODE

Ako vam nedostaje svježine, bez obzira koliko čistili, možda je problem u odvodima. Jedan od načina kako se riješiti neprijatnog mirisa je da u odvod obilato ulijete sredstvo za pranje posuđa s aromom limuna i pustite toplu vodu. Želite li prirodniju varijantu, poslužite se sokom limuna ili limete i zatim isperite odvod. Ako ni to ne pomogne uspite pola šoljice sode bikarbone koju ćete zatim zaliti toplom vodom.

  1. STAVITE SVIJEĆE NA MJESTA GDJE IH SE NAJMANJE OČEKUJE

Ako govorimo o svijećama i mirisima, vjerovatno vam je prva asocijacija puno upaljenih svijeća na jednom mjestu. Međutim, neke od njih najbolje je neupaljene staviti na mjesta gdje ih se najmanje očekuje, kao što su ormari s odjećom, peškirima ili posteljinom. Ne samo da će vas svaki put kad otvorite vrata ormara zapuhnuti ugodan miris, već će ga upiti i vaša odjeća i tekstil.

  1. BILJKE SU NEZAOBILAZAN DETALJ

Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvježavaju zrak, a neke od njih imaju i jako prijatan miris. Isprobajte arapski jasmin, eukaliptus, geranije, kubanski origano.

  1. ISKORISTITE MARAMICE ZA SUŠILICU

Mirisne maramice koje stavljate u sušilicu za veš, možete iskoristiti i kako bi vaš dom bio mirisniji. Stavite nekoliko o ormare s odjećom, posteljinom, peškirima.

Izvor:CdM