Da li ste zaista empatični

Provjerite jeste li empatični ili samo tako mislite.

Prirodni umjetnici

Empatične osobe po prirodi stvari privlači umjetnost. Vrlo su kreativne i umjetnost im omogućava da u potpunosti izraze svoju ličnost i dožive katarzično iskustvo, a to je upravo ono što im je potrebno da postignu sklad iskustava koje imaju s ljudima. Svijet ih iscrpljuje, a umjetnost ih smiruje, piše consciousreminder.com

Sjajni slušaoci

Empatični mogu slušati druge ljude satima jer osjećaju da je njihova svrha rješavati njihove probleme i dileme. Takođe sakupljaju sve informacije u sebi, sa ciljem da pomažu ljudima oko sebe.

Ne vole vijesti

Društvene mreže i vijesti mogu imati snažan učinak na empatične osobe. Događaji u svijetu mogu da ih uznemire jer osjećaju jedinstvo s čitavim svijetom. Oni razmišljaju o sebi kao dijelu svijets i smatraju da treba da učestvuju u rješavanju problema. Takođe vjeruju da mogu da promene ono što se događa oko njih, pomažući jednoj po jednoj osobi u svojoj okolini.

Vole prirodu

Provođenje vremena u prirodi empatične smiruje i opušta. Priroda je za njih utočište i mjesto iscjeljenja. Jednostavna šetnja prirodom može imati toliko snažan pozitivan učinak na empatičnu osobu da drugi to ne mogu ni da zamisle.

Vole životinje

Empatični osjećaju i prirodnu povezanost sa životinjama. Vole da maze pse i mačke i da se brinu o njima, zato s lakoćom i komuniciraju sa životinjama.

Vole da budu sami

Vole da razgovaraju s drugima i pomaažu pri rješavanju njihovih problema, ali vole da budu i sami. I to toliko da se osjećaju dobro čak i ako su potpuno sami. Samoća je njihovo vrijeme za obnavljanje energije i vraćanje snage za rješavanje problema svijeta.

Čuvaju tajne

Oni su vaša luka sigurnosti. Ako imate problem ili tajnu koju ne želite da podijelite s drugima, možete ih povjeriti empatičnoj osobi. Oni će slušati i zadržati je za sebe. Ne učestvuju u ogovaranjima i ne razgovaraju o drugim ljudima pa im slobodno recite što vam je na srcu.

Saosjećajni su i ne osuđuju

Slušaju probleme drugih ljudi bez osuđivanja. Neće vam suditi zbog vaših djela ili ponašanja, već će biti ljubazni i saosjećajni. Saslušaće vas i iskreno pokušati da reše vaš problem.

Izvor:CdM