Najmodernija boja u 2024: Odiše tihim luksuzom, a evo uz koje komade se najbolje kombinuje

Prema stilistima, ova nijansa je u najvećem trendu ove godine. Zasijajte tokom proljeća i ljeta u neprevaziđenoj nijansi, suptilnog luksuza.

Bež je bila i ostala nijansa povezana sa elegancijom i skupim izgledom, ali ove godine tu ulogu preuzima nova, mnogo svježija boja.

Poslije sezone bogatih i raskošnih tonova, proljeće i ljeto stižu sa svježom paletom boja, koja odražava raspoloženje sunčanih dana, poručuju stilisti. Riječ je o blijedo plavoj nijansi, vrlo specifičnoj koja uspjeva da donese luksuznu, čistu i svježu estetiku.

Brzo postaje omiljena nijansa u modnim krugovima, blijedo plava je sve vidljivija u modnoj industriji. Nakon što je viđena u nebrojenim dizajnerskim kolekcijama, tokom revija, ova romantična plava preuzima prevlast sa dolaskom tople sezone.

Iako se na prvi pogled može činiti da je teško kombinovati u odjevnim kombinacijama, blijedo plava je šik nijansa koja dobro stoji pored bijele, bež, narandžaste, pa čak i jarko crvene, ako više volite. Ovo su odjevne kombinacije uz koju možete uklopiti ovu nijansu.

Svijetloplava haljina vam daje mogućnost da izgledate elegantno i privlačno, bez previše truda. Idealno se uklapa uz crne, bijele i srebrne sandale kao i bež.

Plave prugaste košulje su već neko vrijeme u trendu, bez obzira na ton. Posebno ova nijansa u kombinaciji sa svijetlim tonovima, na primjer bijelom ili bež.

Definicija elegancije je blijedo plavo odelo. Moći ćete da ga nosite godinama, pa investirajte u kvalitetne komade. Ako ne možete da pronađete kompletno odjelo, pokušajte da kombinujete sako i pantalone u sličnim nijansama.

 

 

Izvor: Kolektiv

Foto: Ilustracija, Pixabay

Tekst objavila:  Jasminka Mulić