Riješite se neprijatnog mirisa u domu bez dodatnog troška

Niko ne voli neprijatan miris u svom domu iako ponekad to ne zavisi od nas i naših navika čišćenja, jer postoje dani kada se iz odvodnih cevi i sanitarne opreme širi neugodan miris, a ima i onih koji se nakon spremanja obroka žale na preostale mirise od kuvanja.

Iako se prostorija uvek može provjetriti, nekad to nije dovoljno. Najčešće posežemo za kupovinom difuzera, mirisa, osveživača i sprejeva, ali snalažljive domaćice dosjetile su se vrlo efikasne metoda kojom se rješavaju neprijatnih mirisa bez dodatnog troška - s onim što već imaju kod kuće.

Potrebna vam je mala staklena flaša, poželjno je da bude lijepog oblika ako želite da je postaite na vidno mjesto, ali u nedostatku takve poslužiće vam i mala tegla od, recimo, začina, namaza i sosjeca. Bitno je samo da je dobro operete i skinete naljepnicu.

Možete kupiti drvene štapiće, ali možete iskoristiti i čačkalice ili štapiće za ražnjiće, u zavisnosti od veličine flašice. Zatim u flašicu sipajte malo sredstva za čišćenje podova ili omekšivač za veš i "zabodite" štapiće.

Flašicu ostavite otvorenu i uživajte u mirisu koji će drveni štapići ispuštati. Po potrebi ih okrenite.

 

Izvor: Kolektiv

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Tekst objavila: Jasminka Mulić