Pencil suknja u 6 kombinacija koje jedva čekamo da nosimo

Pencil suknja predstavlja onaj komad odjeće prikladan za sve prilike – od posla, preko zabave do šetnji gradom. U nastavku otkrivamo kako je kombinovati, uz zavisnosti od prilike.

Pencil suknja  je nezaobilazan i osnovni element garderobe za dame. Ne samo da savršeno naglašavaju siluetu, već su i pogodne za bilo koji događaj, bilo da je to zvanični sastanak ili zabava. U nastavku otkrivamo na šta treba obratiti pažnju pri odabiru pencil suknje i koji je najbolji način da kombinujete ovaj model kako biste izgledali savršeno, u svakoj prilici.

Kako izabrati idealan model?

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju pri izboru suknje je kroj. Na pravilno odabranom modelu neće biti nabora, a suknja neće ometati vaše pokrete. Posebnu pažnju treba obratiti na rez, on mora biti prisutan, inače će vam biti izuzetno nezgodno da napravite čak i mali korak.

Pencil suknja je oličenje lakoničnog i uzdržanog izgleda, ali uvijek možete eksperimentisati sa dezenom, bojom i materijalom. Za hladnu sezonu odlučite se za toplu kariranu suknju, koja će vam omogućiti da kreirate udobne i organske kombinacije sa džemperima od velikog pletiva ili oversized džemperima. Pažljivije pogledajte karirane suknje u osnovnim nijansama – takvi modeli će se savršeno uklopiti u svakodnevni izgled.

Ovakva suknja idealno će se kombinovati sa sofisticiranim klasicima, bilo da se radi o predimenzioniranim košuljama, džemperima ili prevelikim jaknama. Ona može naći svoje mjesto u kompletu sa sportskim topom, velikim džemperom ili kardiganom. Prilikom izbora cipela obratite pažnju na modele koji ne narušavaju vaše proporcije.

 

Izvor: Ljepota i zdravlje

Foto: Asos