Bronzer – kako izabrati idealnu nijansu zimi i pravilno ga nanijeti?

Bronzeri ne moraju biti rezervirani samo za ljetnje, sunčane dane. Zimi kada patimo od hroničnog nedostatke sunca u životu, bronzeri mogu pružiti barem privid osunčanog izgleda.

Lako nanošenje bronzera u kamenu bi će vrlo jednostavno čak i za one koji nisu vješti u šminkanju. Bronzer se nanosi nakon podloge koja primjerice može biti tečni  puder, BB ili CC krema te nakon nanošenja korektora na područja gdje je potreban. Za razliku od proizvoda za konturiranje lica koji imaju hladnije podtonove kako bi stvorili što prirodnije sjenke na licu, bronzeri su najčešće toplijih podtonova baš zato da bi pružili toplinu koži lica.

Bronzer se nanosi na one dijelove lica koji se inače prirodno osunčaju, naprimjer na čelu, neposredno ispod jagodične kosti i na nos, iako neki preferiraju bronzer nanijeti na cijelo lice. Još jedna uloga bronzera je i da daje definiciju crtama lica i upotpunjuje cijeli izgled.

Osobe suve ili normalne kože možda će preferirati bronzer sa sjajnim česticama koji daje sjaj licu, a osobe masne kože volje će mat bronzere s obzirom na to da njihova koža ima prirodan glow izgled. Za što bolju primjenu, korisno je upotrijebiti četkicu koja nema guste dlačice kako bi se spriječilo stvaranje fleka na određenim dijelovima lica.

Poznata pariška šminkerica Andreea Ali preporučuje jednostavan trik nanošenje ispravne količine bronzera u kamenu, naime savjetuje da se bronzer na četkici lagano utisne na dlan kako bi se otklonio višak proizvoda. Tako ne morate brinuti da ćete stvoriti fleke na licu.

 

Izvor i foto:Ljepota i zdravlje

Tekst objavila:Jasminka Mulić