Očistite organizam od začinjene hrane - Donosimo recepte za tri detoks napitka

Odaberite jedan, dva ili čak sva tri predloga kako biste se "otarasili" toksina. U vrijeme praznika naša tijela su puna toksina koja treba očistiti pa posežemo za brojnim brzim rješenjima kako bismo se vratili na pravi kolosjek.

Uglavnom su to napici koje pijemo ili ujutru na prazan stomak ili u toku dana kako bismo ubrzali metabolizam i tako se oslobodili viška kilograma. U nastavku možete pročitati tri napitka koja vam mogu pomoći u skidanju kilograma, a koji svaki na svoj način u zavisnosti od sastojaka sadrži zdrave namirnice.

Prvi napitak

Sastojci:

1 paprika

3 šargarepe

1 krastavac

sok od pola limuna

1 jabuka

Priprema:

Iscijedite odnosno izblendirajte sve sastojke i popijte kada želite u toku dana. Ovaj napitak sadrži dosta vitamina A i C, kao i minerali koji su neophodni za lijepu i njegovanu kožu. Ovaj napitak će dosta pogodovati vašoj jetri ali će vam i podići energiju.

Drugi napitak

Sastojci:

pola šolje ohlađenog zelenog čaja

sok od pola limuna

1 banana

Priprema:

Ovo je možda za nijansu teže da se pripremi u odnosu na prvi napitak. Dakle, skuvajte zeleni čaj i sačekajte da se ohladi. Potom iscijedite limun u njega, pa sve ubacite u belnder u koji ste već ubacili isjeckanu bananu. Ukus je jedinstven, a mnogi kažu da im je to jedan od omiljenih napitaka. Limun u kombinaciji sa zelenim čajem će ubrzati vaš metabolizam.

Treći napitak

Sastojci:

pola kašičica kurkume

komadić đumbira

sok od pola limuna

pola šolje vode

Priprema:

Sve sastojke izblendirajte i popijte. Ovaj napitak neće vas samo očistiti toksina, već će vas i riješiti nadutosti. Kurkuma je jako dobra namirnica koja će blagotvorno djelovati na jetru, a u nekim zemljama se koristi i protiv mamurluka. Svi sastojci u kombinaciji sa limunom daju duplo bolji efekat. Nažalost, ovaj napitak i nema tako lijep ukus pa možete dodati bananu.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić