Pet navika žena koje polako, ali lijepo stare

Da li je istina da se može polako stariti? Svaka dama se trudi, kako godine prolaze, da održi svoje tijelo vitkim, a kožu sjajnom i njegovanom.

Ponekad nemamo dovoljno vremena da se posvetimo njegovanju, pa se "zapustimo", ali to je velika greška. Svaka od nas bi trebalo da usvoji male promjene u svom njegovanju kako bi lijepo i polako starila, a time i pokazala da su kao vino - s godinama sve ljepša.

Starenje i ne mora biti nužno loša stvar, a uz sljedeće savjete to ćete i shvatiti.

  1. Održavajte krvni pritisak normalnim

Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, neka od najvažnijih pravila za dobro starenje su pod vašom kontrolom. Žene koje su prkosile procesu starenja imaju tajnu koju ne govore - pokušavaju da održe krvni pritisak normalnim.

Zdrav način života može biti jak štit od visokog krvnog pritiska i sprečiti štetne efekte visokog krvnog pritiska na sveukupno starenje.

  1. Neka mozak bude oštar

U nedavnom izvještaju istraživačke studije nalazi su pokazali da učenje i aktivan um zauzimaju visoko mjesto kada je u pitanju dugovječnost.

Zato nikada ne prestajte da učite! Neprekidno čitajte ili slušajte podkaste da biste saznali još više. Postoje čak i zdrave igre i aplikacije za aktivnost mozga koje takođe pomažu u održavanju mentalnog zdravlja.

  1. Ne jedite često hranu "za ponijeti"

Ne treba posebno napominjati da je i unos zdrave hrane jako važan za svakog čovjeka, pa stoga ne treba često da kupujete gotovu i brzu hranu. Potrudite se da, kada dođete s posla, kod kuće spremite nešto što biste nosile sutradan na posao.

Prema "Public Health Nutrition", ako osoba kuva domaće obroke do pet puta nedjeljno, veća je vjerovatnoća da će živjeti duže za 10 godina od onih koji jedu hranu za ponijeti.

  1. Brže hodajte

Ako želite da ostanete vitki i da održavate svoje tijelo privlačnim, hodanje pristojnim tempom će završiti posao. Tajna je u - brzini hodanja. Sporo hodanje može da vas održi u formi, ali ako se malo ubrzate, vjerujte da će vam goditi i spriječiti mnogih zdravstvenih problema.

  1. Mažite kremu sa faktorom i kad nema sunca

Održavanje kože njegovanom važi i za kožu lica. Jako je važno da mažete kremu sa faktorom na lice čak i kad je tmurno vrijeme i kada nema sunca. Vjerujte, takvo vrijeme je najgore za vaše lice.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić