Kupujte električni trotinet? Ovo treba da znate

Na tržištu električnih trotineta izbor je veliki, pa je teško izabrati pravi trotinet za sopstvene potrebe. Stručnjaci kažu da se svaki trotinet uklapa u jednu od tri kategorije koje zadovoljavaju specifične potrebe vozača.

Ultraprenosivi

Ukoliko vam je potreban trotinet za kraću vožnju (do 15 km) koji možete da ponesete u ruci, unesete u gradski prevoz ili spakujete u gepek, onda je to ova kategorija.

Ovi modeli su lagani (u prosJeku 13 kg) i lako sklopivi. Takođe, mnogi imaju komponente kojima nije potrebno održavanje, kao što su čvrste gume i električno kočenje. Da bi bili ovako lagani, opremljeni su manjom baterijom i motorom manje snage, što znači da će teži/viši vozači osjetiti znatno slabije performanse pri vožnji uzbrdo, a baterija će se brže istrošiti. Još jedna njihova karakteristika je jednostavna upotreba koja ih čini savršenim prvim trotinetom.

Kompjuter

Ukoliko prelazite duže relacije (oko 35 km), viša/teža ste osoba i možete da ponesete u ruci oko 20 kg, onda je ovo model koji tražite.

Ključne karakteristike ovih trotineta su njihove veće dimenzije, kao i baterija i točkova. Veća baterija omogućava prelazak maksimalne distance do 65 km, a veći točkovi lakše prilagođavanje različitim terenima. Bez obzira na težinu i veličinu, mnogi modeli se i dalje lako sklapaju i prenose u ruci.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić