Od običnog recepta napravite pravi specijalitet - Malo drugačije slane palačinke

Slane palačinke sa šampinjonima, bijelim mesom i pavlakom toliko su sočnog nadjeva da će nestati sa tanjira za tili čas.

Slane palačinke odlična su opcija kad vam ponestaje ideja šta da spremate. Od klasičnog recepta možete napraviti pravi specijalitet za bilo koje doba dana. Slane palačinke sa bijelim mesom, šampinjonima i pavlakom podsjećaju izgledom na tortilju, ali mekše testo sa sočnim nadnevom pretvoriće ga u mnogo ukusniju verziju.

Sastojci:

Za tijesto:

500 ml mlijeka

280 g brašna

3 jajeta

prstohvat šećera

prstohvat soli

3 kašike ulja

Za nadev:

300 g šampinjona

300 g pilećeg filea

4 kašike pavlake

1 crni luk

so, biber

ulje

Priprema:

U posudu ubacite brašno, jaja, sipajte mlijeko i ulje, pa dodajte so i šećer. Umutite mikserom sve sastojke. Malo podmažite tiganj za palačinke, zagrijte i ispecite palačinke. Pečurke operite i sitno isjeckajte na kockice, kao i crni luk.

Pileći file isjeckajte na kockice 1x1cm. Sipajte ulje u tiganj i zagrijte, pa propržite luk na srednjoj temperaturi dok ne omekša, otprilike 7-10 minuta. Dodajte pečurke i promiješajte. Ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 5 minuta.

U drugom tiganju propržite pileći file, pa kad se malo ohladi pomiješajte sa smjesom od pečuraka. Na kraju dodajte pavlaku, so i biber.

Dobro promiješajte sve sastojke, pa počnite da ga raspoređujete po palačinkama po sredini. Urolajte palačinke, pa ih ponovo propržite sa obe strane, ne duže od jednog minuta.

 

 

 
Izvor i foto:Kolektiv.me
Tekst objavila:Jasminka Mulić