Anticelulit tretmani koji uspješno tope”narandžinu”koru

Celulit se ubraja među najveće neprijatelje ženskog dijela populacije. Ima ga skoro svaka osoba, pa čak ni sportistkinje i manekenke nijesu pošteđene ovog neestetizma. Često je primjetan  i kod djevojčica, koje tek ulaze u pubertet.

Kada se govori o celulitu, mora se  napraviti razlika između celulita i povećanja tjelesne težine ili gojaznosti. Zajedničko im je jedino povećanje broja masnih ćelija koje su kod gojaznih osoba drastično uvećane, dok je kod celulita poremećena njihova struktura, funkcija, oblik i sadržaj koji se zadržava u ćelijama,priča za Radio Bijelo Polje kozmetičarka, Slobodanka Bubanja.

 “Kada se masne ćelije previše napune toksinima, slobodnim radikalima, masnoćom i solima one izgube funkciju i oblik, deformišu se pa izgledaju kao  "narandžina kora" koja se vidi   na površini kože. Mehanizam nastanka celulita je jednostavan, međutim, oslobađanje od njega je dugotrajan i komplikovan proces. Osnovno pravilo, koje treba poštovati jeste da nikada  ne treba koristiti samo jednu metodu, već  postepeno uvoditi kombinacije preparata i aparata,  uz obaveznu limfnu drenažu, kako bi postigli najbolje rezultate”, ističe Bubanja.

 

Zabluda je da limfna drenaža topi celulit

 

Zabluda  je da se limfnom drenažom možete riješiti celulita, tvrdi vlasnica beauty centra “Estebel”.

“ Uloga limfne drenaže, kao što joj samo ime kaže, jeste da drenira one štetne sastojke koje smo nekom prethodnom metodom otopili. Velika je razlika kad anticelulit tretmanom, nekim oligomineralnim sastojcima prvo rastvorite i razgradite zgusnute, grozdaste ćelije celulita, pa tek nakon toga uradite limfnu drenažu  kojoj je uloga da  eliminiše sav taj prethodno otopljeni štetni sadržaj iz organizma.  Ako nije prethodno otopljen, već  je u čvrstom stanju, ne može se drenirati. Limfna drenaža  treba da bude sastavni dio svakog anticelulit tretmana, Bilo da se primjenjuje kombinacija preparata i aparata ili  pojedinačno, nakon tih procedura nužno je uraditi limfnu drenažu i pomoći  izlučivanje  otopljenog sadržaja celulita. Ako se limfna drenaža radi bez prethodno urađenog anticelulit tretmana, u tom slučaju ona nema nikakvu funkciju i nikad  se neće postići  željeni  rezultat”, naglašava Bubanja.

Gipsane bermude  idealan anticelulit tretman

Gipsane bermude su jedan od najtraženijih i najpopularnijih „body wrapp" oligoesencijalnih tretmana kojim, osim celulita, rješavaju i mnogi drugi  estetski problemi na koži ugroženoj celulitom. Ovim tretmanom pospješuje se detoksikacija, izbacivanje nagomilane tečnosti i soli pomiješane sa masnoćom. Gipsane bermude se koriste u kombinaciji sa drugim anticelulit metodama za postizanje idealne figure. Naročito se preporučuju osobama koje imaju sklonost ka zadržavanju tečnosti, kao i za tretiranje edematoznog celulita, lokalizovanih masnih naslaga i za zatezanje kože na butinama i glutealnim regijama, kod gubitka elastičnosti kože i gojaznosti, te za učvršćivanje opuštene kože. Značajno je to što su rezultati odmah vidljivi, a obim je već poslije prvog tretmana manji. Ovaj efekat se postiže tako što oligoelementi i aktivni sastojci u ovoj kombinaciji imaju značajnu ulogu u funkciji aktivatora. Oni pojačavaju dejstvo aktivnih supstanci, apsorbuju tečnost, so i masnoću, imaju samozagrijavajući efekat, pa dolazi do razgradnje masnog tkiva i celulita u zonama koje tretiramo. Ovaj tretman pokreće metabolizam, koži vraća tonus, smanjuje edematozni (površinski) celulit, a fibrozni (dubinski) izbacuje na površinu, odakle se drugim anticelulit tretmanima(metodama) lakše uklanja. Gipsane bermude eliminišu toksine iz organizma i obavljaju duboku drenažu, što ih čini jako popularnim  tretmanom u kozmetičkim salonima, kažu u “Estebel-u”.

 “U ovom tretmanu je koncentrovano nekoliko važnih oligoelemenata, koji aktiviraju funkcije kože. Zahvaljujuci inovativnim i veoma djelotvornim aktivnim sastojcima, celulit i masne naslage se tope a vaša figura dobija savršene zategnute obline. Prije gipsanih bermuda, na kritične zone obavezno treba utrljati serume bogate koncentrovanim kompleksom oligoelemenata koji imaju anticelulit efekat, odnosno, sposobnost razgradnje te koncentrovane (konzistentne) mase. Za potpuniji efekat neophodno je sve ovo utrljavati specifičnim blagim drenažnim pokretima koji su karakteristični za limfnu drenažu. Ovim postupkom se otvaraju limfni putevi i pokreće proces detoksikacije koji traje tokom cijelog tretmana. Gipsane bermude su zapravo oligomineralna maska, koja sadrži visok procenat koncentrovanih, aktivnih oligoelemenata koji nakon nanošenja aktiviraju mehanizme učvršćivanja tkiva, pa koža postaje čvrsta i zategnuta. Stoga su one pravo rješenje, kad želimo da učvrstimo opuštenu kožu i smanjimo obim na svim kritičnim mjestima i zonama, kao što su  butine, stomak, nadlaktice i zone oko koljena”,savjetuje Bubanja.

Inače, uspjeh kod pravljenja anticelulit koktela, zavisi isključivo od kvalitetnog odabira kombinacije oligoelemenata, koja može da smanji obim za jedan konfekcijski broj, tokom samo jednog tretmana. Značajno je i to, što ovi preparati imaju produženo dejstvo, a preporuka je da  se nekoliko sati nakon tretmana izbjegava tuširanje, odlazak u teretanu, ili bilo kakve druge aktivnosti koje dovode do znojenja, kako bi se naneseni elementi potpuno resorbovali.