Barbimanija i u kuhinji : Novi hit na društvenim mrežama - Napravite Barbie pastu

Barbimanija se vratila na velika vrata.

A sve zahvaljujući filmu “Barbie”, koji je za samo tri nedjelje prikazivanja u bioskopima premašio zaradu od milijardu dolara od globalne prodaje karata.

I dok svaka djevojčica mašta da bude kao barbika, Barbie trend “zaludio” je skoro sve. Tako se, mnoge javne ličnosti mogu vidjeti u pink garderobi, aktuelna je Barbie dijeta, čizburger sa pink sosom, pa čak Barbie botox. Začuđujuće je i da pojedinci žele da budu sahranjenu u Barbie kovčegu.

Međutim, u posljednje vrijeme na društvenim mrežama je jako popularna Barbie pasta. Veoma se lako sprema, a sudeći i po komentarima na You Tube kanalu, čini se i da je veoma ukusna.

Sastojci:

Veća cvekla

1 čen bijelog luka, ali u zavisnosti od ukusa može i više

100 gr feta sira

 80 gr jogurta

so

biber

pasta

Priprema:

Obarite cveklu, mada možete i da kupite već skuvanu. Obarite makarone. Cveklu i feta sir isijecite na kocke i stavite u blender zajedno sa bijelim lukom, jogurtom i začinima. Blendirajte dok ne dobijete kompaktan sos. I nećete vjerovati kako je on lijepe pink boje kada je gotov.

Pastu i sos sjedinite, ali ne zaboravite da dodate i malo vode u kojoj se kuvala tjestenina. Servirajte i ukrasite začinima po želji.

I ne samo da će obrok da vam bude lijep na oko, nego ćete uživati u dobrom ukusu. A što je najbitnije Barbie pasta je zdrava hrana.

Prijatno!

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić