Pet vrsta voća koje sadrži najviše proteina: Idealna opcija ako trenirate

Obogatite ishranu namirnicama sa visokim udjelom proteina.

Guava

Ova ukusna tropska poslastica poznata je po jedinstvenoj intenzivnoj aromi i karakterističnom slatko-kiselkastom ukusu. Ono što možda ne znate je da guava sadrži oko 4 grama proteina po porciji, što je čini voćem sa najviše proteina. Ovo egzotično voće takođe sadrži obilje vitamina C i vlakana, posebno ako jedete koru i sjemenke (što možete i treba!).

Avokado

Vjerovatno već znate da je avokado odličan izvor zdravih masti, ali da li ste znali da sadrži i 3 grama proteina po porciji? Avokado je takođe bogat vlaknima, folatom, magnezijumom, riboflavinom, niacinom i vitaminima C, E i K. Kombinacija masti i vlakana će vas takođe duže držati sitima.

Kajsija

Jedna šolja svježih kajsija će vam dati 2 grama proteina. Ovo ukusno voće je takođe dobar izvor kalijuma i vitamina A, C i E za zdravlje očiju i kože.

Borovnice

Iznenađujuće, jedna šolja sirovih borovnica sadrži oko 2 grama proteina i 8 grama vlakana. U istoj porciji naći ćete i skoro 50% preporučene dnevne doze vitamina C, plus visok nivo antioksidanata koji se bore protiv slobodnih radikala i polifenola koji su zdravi za mozak.

Kivi

Jedna šoljica kivija ima oko 2 grama proteina. Kivi takođe sadrži dosta vitamina C, kalijuma i fosfora, kao i gvožđa.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić