Kako da stavite tečni puder da izgleda što prirodnije

Da budemo iskrene, krajnji cilj nanošenja pudera jeste da nam lice bude poput mramorne ploče – bez ijedne mrlje ili ožiljka.

Međutim, krajnji rezultat, uprkos vašim najboljim naporima, obično nije tako zadovoljavajući i daleko je od onoga kako bi trebalo da izgleda – razlika je prilično uočljiva.

Ipak, imajući u vidu kako šminkanje nikada ne bi trebalo da bude neka vrsta misterije, donosimo vam mali vodič za nenošenje pudera, a koji će vam pomoći da krajni rezultat bude svaki put besprijekoran i, najbolje od svega, da izgledate prirodno.

Prva i osnovna stvar oko koje je potrebno povesti računa, prije nanošenja pudera, jeste da lice mora biti čisto. Dakle, bez ostataka i tragova šminke. Sljedeća stvar koju je potrebno uraditi jeste da na lice (izbjegavajući kapke) i vrat nanesete tanak sloj hidratantne kreme te da sačekate pet do deset minuta kako bi se ona upila. I, ovdje povedite računa da koristite onu kremu koja odgovara vašem tipu kože.

Kremasti puder srednje pokrivenosti (ili, ukoliko je potrebno, koristite onaj jake pokrivenosti), nanesite na lice. (Već znate da je potrebno da on odgovara vašem tipu kože i boji tena, zar ne?). Ukoliko koristite formule s pumpicom, biće dovoljno da "dva stiska" pumpice istisnete da dlan ili nadlanicu, kako vam lakše. Koristeći četkicu, puder nanosite na lice počevši od nosa ka obrazima te gore ka čelu i dole ka vratu.

Vlažnom spužvicom za šminkanje lagano tapkajte po licu, kako bi se puder najbolje "stopio" s kožom. Koristite stranu spužve, a ne njen vrh ili dno. Oko očiju i nosa ćete koristiti šiljati vrh spužve kako bi se puder najbolje stopio s kožom. Dio oko čeljusti i ka vratu takođe tapkajte stranama vlažne spužve, prenosi Mini magazin.

Po potrebi, ukoliko želite da dodatno prekrijete ožiljke, tamne mrlje ili možda crvenilo od akni, na pomenuta mjesta nanesite puder prstom (najbolje prstenjak) te nakon par minuta ga izjednačite tapkajući vlažnom spužvom za šminkanje.

Na kraju, vijeme je za pravi finiš: kako bi puder ostao sve vrijeme tamo gdje i treba te kako bi lice izgledalo što prirodnije, na T zonu nanesite prozirni puder u prahu pomoću veće, nježne četke. Umočite je u puder, nježno otresite te je "zavrtite" preko čela, nosa i brade nježnim koncentričnim krugovima. I, to je to!

 Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković