Ovog proljeća i ljeta nosimo prozirno

Prozirne haljine, bluze i druga odjeća nisu novost, ali ove ćemo ih sezone uklapati i u svakodnevne stylinge.

Većina high street modnih brendova polako otkriva kolekcije za nadolazeće godišnje doba, a one za proljeće/ljeto 2023. predstavljene na Sedmicama mode dale su naslutiti vodeće modne trendove za topliju sezonu koja nam stiže.

Victoria Beckham, Acne Studios, Miu Miu, Nensi Dojaka, Chanel i Fendi samo su neki od modnih brendova koji su predstavili vlastite vizije prozirnog trenda svojim kreacijama. Nijanse kobalt plave i svjetloljubičaste, niski struk na pantalonama  i suknjama i cvjetni uzorak samo su neki od trendova koje ćemo viđati, a među njima se nalazi i trend prozirnog.

Lagane prozirne tkanine poput organdija, tila ili šifona najčešći su izbor za prozirne odjevne predmete poput haljina, suknji i bluza, no mogu se pronaći komadi i od tanjeg pletiva s poluprozirnim ili rupičastim izgledom. Prozirne haljine već su godinama jedan od omiljenih upečatljivih celebrity lookova za crveni tepih, a ove će proljetne sezone biti prvi izbor za dramatične i seksi lookove.

Iako se čine prilično zahtjevnima za kombinovanje, prozirni komadi idealni su za slojeviti look ako ne želimo otkriti previše pa ih tako možemo nositi uz slip haljine ili shapewear.

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić