Savjeti za nanošenje crvenog ruža: Hidrirajte usne i koristite olovku

Ne postoji nijedan modni detalj koji je kroz istoriju bio i ostao toliko intrigantan kao crveni ruž na usnama. Često zabranjivan, s epitetima "skandalozan" i "jeftin", uspio je da se izbori za počasno mjesto u ženskom neseseru.

Čitava fama o njemu samo je potvrdila mišljenje da donosi magiju, glamur i samopouzdanje, a ženu koja ga nosi pretvara u femme fatale. Vijekovima je simbol moći, jedinstvenosti, nezavisnosti i buntovništva, te ljepote i glamura.

Ruž je mali, ali dovoljan detalj, kojim se postiže trenutni efekat i koji običnom izgledu može dati svečanu notu. Savršen je za svaku priliku: od opuštenih i poslovnih do posebnih.

Bez obzira je li riječ o dnevnom ili svečanom make-up izdanju, crveni ruž na jedinstven način zaokružiće izgled i učiniti ga posebnim. Ali, kako to obično biva, proizvodi koji instant podižu izgled zahtijevaju poseban pristup i pažnju tokom nanošenja.

Naime, prije korištenja crvenog ruža u make-up rutini potrebno je napraviti određene korake kako bi usne dobile wow efekat. Stoga, kako bi dame pojednostavile cijeli proces, u nastavku pročitajte korisne savjete.

Nanosite ruž na hidrirane usne

Prije nanošenja ruža usne je potrebno hidratizovati uz omiljeni balzam za usne kako bi one bile glatke i mekane teksture. Kako biste ovaj korak učinili na najbolji način stručnjaci savjetuju da prije nanošenja crvenog ruža odradite piling usana, a zatim nanesete balzam koji će ih nahraniti te pripremiti usne za make-up.

Koristite crvenu olovku prije nanošenja ruža

Crvena olovka must have je proizvod kada želimo istaknuti usne uz ovu upečatljivu boju. Prije nanošenja samog ruža ivice usana iscrtajte olovkom u istoj ili sličnoj nijansi. Ovaj korak pomoći će vam da precizno i uredno nanesete crveni ruž. Nakon što ste iscrtali ivice, popunite usne crvenom olovkom kako bi ruž bio postojan satima.

Birajte nijansu koja odgovara vašem tonu kože

Nijansu crvenog ruža potrebno je birati prema podtonu kože kako biste postigli željeni efekat. Stoga, damama s toplim podtonom savjetuje se korištenje koralnih ili pak vatrenih nijansi crvene s blagim tonom žute ili narandžaste boje. S druge strane, djevojkama s hladnim podtonom savjetuje se nanošenje crvenih ruževa koji imaju blagu notu plave ili ljubičaste.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić