Evo zašto još treba da jedete BRESKVE

Breskve sadrže i dosta vode, a to znači da ćete unositi malo kalorija i više vode, što je važno za zdravlje.

Breskve imaju veliku hranjivu vrijednost te su dokazano zdrav način gubljenja viška kilograma, zbog čega ih eksperti preporučuju.

Breskve su bogate vitaminima A i C, a sadrže i izuzetno važne minerale i antioksidante. Nutricionisti smatraju da svakodnevno trebate jesti breskve ukoliko želite smršati i ostvariti nevjerovatne rezultate.

Fenolna jedinjenja poznata po antiupalnim svojstvima i djelovanju protiv gojaznosti su takođe prisutna u breskvama.

Ovo voće sadrži vlakna koja su takođe jedan od razloga zbog kojih ih trebate jesti. Vlakna pomažu pri mršavljenju i poboljšavaju probavu, a takođe ćete se osjećati duže sitim. Na taj način ćete održavati zdravu tjelesnu težinu.

Breskve sadrže i dosta vode, a to znači da ćete unositi malo kalorija i više vode, što je važno za zdravlje. Breskve su najbolji izbor za sve one koji vode računa o tjelesnoj težini.

Nizak nivo kalorija u breskvama će vam pomoći ukoliko ste na režimu ograničavanja kalorija, nećete osjećati glad, a tijelo će ipak trošiti energiju.

Breskve ubrzavaju metabolizam zbog flavonoida koje sadrže, a među njima su katehini. Brži metabolizam povećava sagorijevanje kalorija, a rezultat je gubitak težine. Važno je da jedete svježe breskve.

Takođe, koristan je i ledeni čaj od breskve koji osvježava i ima blago sladak voćni ukus. Možete dodati listove mente i malo meda.

Izvor:Kolektiv.me