Idete na razgovor za posao? Izdvojili smo pet najboljih odjevnih kombinacija za intervju

Mnogi ljudi znaju da intervju nije jednostavan događaj i da često naizgled najbanalnija sitnica igra odlučujuću ulogu.

Haljina

Haljina je bezvremenski klasik intervjua. Najbolja i najlakša opcija. Trebalo bi da bude umjerena elegantna i uredna. Obratite pažnju na dužinu i dekolte - oni ne bi trebalo da umanjuju vaše profesionalne vještine kako bi stvorili pogrešan utisak. Odustanite od modela sa puno dekorativnih elemenata, štrasa, šljokica. Bilo koja paleta boja je pogodna, ali najvažnije je da se osjećate udobno u ovoj haljini. Idealna opcija je blago postavljena haljina do koljena sa plitkim V-izrezom.

Pantalone i bluza

Ako haljina nije vaša opcija, alternativa mogu biti pantalone klasičnog kroja sa košuljom ili bluzom. Na ovaj način ćete se osjećati lagano i sažeto. Prilikom odabira košulje treba obratiti pažnju na mirne, prigušene nijanse i prirodne materijale. Odbacite smjele izreze i svijetle, blistave ukrase u korist čistog kroja i minimalističkog otiska.

Blejzer i suknja

U hladnoj sezoni pogodan je blejzer tamnih nijansi u kombinaciji sa suknjom od olovke. Na ovoj slici sigurno ćete stvoriti utisak ozbiljne i odgovorne osobe kojoj se može povjeriti najvažniji zadatak. U toploj sezoni treba dati prednost svijetlim pastelnim bojama. Ovo će pomoći da vas doživljavate kao osobu koja zna da se oblači ne samo prema kodeksu oblačenja, već i da izgleda organski.

Bluza i suknja

U toploj sezoni, kombinacija bluze i suknje sa olovkom biće odlična opcija. Imidž možete upotpuniti niskom punđom, minimalističkim šiljcima sa dragim kamenjem i urednom torbicom. Na nogama - klasične cipele na štiklu u bež tonovima. Neodoljivi ste!

Ozbiljne farmerke

Danas postoji veliki broj specijalnosti i profesija koje ne zahtijevaju strogi kodeks oblačenja. A ako isprobavate jednu od njih, uparivanje klasičnih farmerki sa urednim gornjim dijelom neutralne boje sa širokim kaiševima pomoći će vam da postavite ton za nešto malo zanimljivije i dinamičnije. Glavna stvar je da se slika ne pomjera iz stila urbanog šika u nešto vulgarno i bezukusno.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić